BUMS
  • معاونت آموزشی
    • معاون آموزشی
    • مدیریت مطالعات و توسعه آموزش پزشکی
    • مدیریت تحصیلات تکمیلی
    • مدیر امور آموزش
    • مسول آموزش مداوم
    • امور اداری معاونت
    • امور مالی معاونت
    • فناوری اطلاعات معاونت
    • مرکز مهارتهای بالینی
شفافیت سه شنبه 30 اردیبهشت 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

دانشجویان

اساتید

فرایند ها

سامانه ها

  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • آرشیو اخبار
  • توصیه های دکتر بهرامی نژاد برای رعایت موازین بهداشتی در ذبح دام روز عید قربان
  • 1401/04/18 - 09:47
  • - تعداد بازدید: 245
  • - تعداد بازدیدکننده: 75
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاونت آموزشی

توصیه های دکتر بهرامی نژاد برای رعایت موازین بهداشتی در ذبح دام روز عید قربان


توصیه های دکتر بهرامی نژاد برای رعایت موازین بهداشتی در ذبح دام روز عید قربان
کمیته بیماری های مشترک بین انسان و دام با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی مدیران ادارات شهرستان بیرجند به مناسبت فرارسیدن هفته ملی اطلاع رسانی این بیماریها برگزارشد و موضوعات مربوط به بیماری های مشترک بین انسان و دام مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت بیرجند، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بیرجند در این کمیته با بیان اهمیت و ضرورت توجه به بیماری های مشترک بین انسان و دام گفت: براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت بیماری های مشترک انسان و حیوانات به آن دسته از بیماری ها و عفونت هایی اطلاق می شود که به طور طبیعی بین انسان و حیوانات مهره دار قابل انتقال باشند.
دکتر حسن بهرامی نژاد با اشاره به آمار افزایشی سالیانه ابتلاء موارد تماس انسانی با دام های آلوده به بیماری های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری ، تب مالت در شهرستان بیرجند از سال 93 تا پایان سال 1400 افزود: متاسفانه به دلیل شیوع پاندمی کووید _ 19 و در حاشیه قرار گرفتن بسیاری از اولویت های بهداشتی در نزد مردم و همچنین افزایش شهر نشینی و نقل و انتقال وسیع جمعیت، راه اندازی کارخانجات تولیدی نامناسب ، مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه ،افزایش تعداد سگ های ولگرد، کشتار غیرقانونی و دفع نامناسب و غیر بهداشتی ضایعات حیوانی ما شاهد بروز بیش از حد انتظاراین بیماری ها در جامعه هستیم که خود یک معضل بهداشتی مهم به شمار می آید .
وی از همشهریان خواست با توجه به فرارسیدن عید قربان با رعایت موازین بهداشتی در ذبح بهداشت دام به دلیل افزایش احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری های مشترک بین انسان و دام مانند تب مالت ،سیاه زخم و کیست هیداتیک با مرکز بهداشت و اداره دامپزشکی شهرستان همکاری لازم را عمل آوردند.
یوسف مقدم کارشناس بیماری های مشترک بین انسان و دام مرکز بهداشت شهرستان بیرجند در ارتباط با ناقل بیماری از دام به انسان گفت : علاوه بر سایر بیماری های منتقله از دام به انسان از آنجایی که در فصل فعالیت کنه ها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو( cchf) موضوع جدی است ؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال می یابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری می شود. گاهی ممکن است این بیماری علائم واضحی نداشته باشد ولی با توجه به اینکه علائم اولیه در تب خونریزی دهنده کاملا شبیه علایم بیماری کووید 19 است این مسئله میتواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد که تبعات بد نگران کننده ای خواهد داشت.
دکتر علیزاده رییس اداره دامپزشکی شهرستان بیرجند در رابطه با شرائط ذبح بهداشتی دام گفت: دام باید از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شده و در کشتارگاههای مجاز صنعتی ذبح شود. افرادی که کار قربانی دام را در این مرکزها انجام می دهند باید وسایلی نظیر چکمه، دستکش، لباس مناسب استفاده کنند و دست های خود را قبل و بعد از ذبح دام ضد عفونی کنند. یکی از مشکلاتی که سابق بر این داشتیم این بود که افرادی که اقدام به ذبح دام در اماکن عمومی و خانه ها می کردند، خونابه ها در جوی های اطراف روان می شد که علاوه بر آنکه می توانست سبب بیماری شود، از منظر بهداشتی هم مشکلاتی ایجاد می کرد
رییس اداره دامپزشکی شهرستان بیرجند در زمینه نحوه و زمان استفاده از گوشت های قربان گفت : هنگامی که دام ذبح شد نباید برای استفاده گوشت آن عجله کرد و باید دست کم 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد نگه داری شود. در خصوص استفاده جگر و سایر احشا نیز باید حداقل 48 ساعت صبر کنند زیرا اگر دام آلوده به ویروس CCHF باشد باید اجازه دهیم آن پدیده که گلیکولیز در لاشه مستقر شود و سبب شود اسیدیته گوشت پایین بیاید که اگر ویروسی هم وجود داشت از بین برود.
مهندس بیجاری با اشاره به اهمیت هوشیاری در زمینه پیشگیری از بیماری های بین انسان و دام گفت: عدم توجه به موازین بهداشتی باعث به مخاطره افتادن سلامت جامعه می گردد که می بایست با اطلاع رسانی و آگاهی رسانی به مردم باعث کاهش میزان موارد بروز این بیماری ها در چامعه باشیم.
معاون سیاسی امنیتی فرمانداری بیرجند در ادامه به نقش دهیاران به عنوان نماینده گان فرمانداری بیرجند درپیگیری مشکلات بهداشتی محیط روستا، از دهیاران خواست تا درکنار بهورزان خانه های بهداشت موجبات ارتقای سلامت محیط روستا و روستائیان محترم را فراهم آورند.

لینک مشاهده فیلم گزارش خبری صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو

https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1401/2/28/8008669_486.mp4

نکات تکمیلی در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو:
علایم تب کریمه کنگو

1: دوره کمون: معمولا 3-1 روز و حداکثر 9 الی 13 روز

2: مرحله قبل از خونریزی: 7-1 روز طول می‌کشد شامل: تب، ضعف، سردرد شدید، لرز، درد شدید در ناحیه پشت، کمر و پاها، گیجی، کوفتگی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن، اسهال، درد شکم و ... (لازم به ذکر است ممکن است فقط بعضی علائم در یک فرد دیده شود).

3: مرحله خونریزی دهنده: معمولا در روز 3 تا 5 بیماری شروع می‌شود و 10-1 روز طول می‌کشد. خونریزی در مخاط‌ها و پتشی در پوست، هماتوم، و سایر پدیده‌های خونریزی دهنده مثل ملنا، هماتوری و خونریزی از بینی، لثه و .. دیده می‌شود (لازم به ذکر است در بعضی موارد خونریزی قابل دید مراقبین بیمار نیست که یکی از علل تاخیر در تشخیص می‌باشد.)

توصیه های مهم :

  • خرید گوشت صرفا از مراکز مجاز و مورد تایید دامپزشکی انجام پذیرد.
  • از کشتار دام ها بدون نظارت دامپزشکی جدا خودداری نمایید.
  • گوشت خریداری شده به مدت 24 ساعت (آلایش خوراکی 48 تا 72 ساعت) در یخچال نگهداری و سپس مصرف گردد.
  • از تماس مستقیم دست با لاشه دام کشتار شده و ترشحات آن جدا خودداری گردد.
  • در موقع خرد نمودن گوشت حتمأ از دستکش استفاده نمایید.
  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت آموزشی
  • کد خبر : 43619
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تنظیم کننده خبر

مدیر سیستم

لیست اخبار
  • آخرین اخبار
  • اخبار پربازدید
23اردیبهشت

ژورنال کلاب

20اردیبهشت

پیام تبریک به مناسبت گرامیداشت هفته مقام استاد

15اردیبهشت

تمدید فراخوان جذب نیروی هیات علمی متعهد خدمت آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

15اردیبهشت

امکان ثبت درخواست ترفیع پایه سالیانه اساتید در سامانه طبیب

13اردیبهشت

پاسداشت مقام والای استاد در روز معلم/پیام تبریک دکتر زربان

07اردیبهشت

پذیرش مستقیم دستیاری برای فارغ التحصیلان پزشکی عمومی

01اردیبهشت

اطلاعیه جذب نیروی هیات علمی متعهد خدمت آموزشی و پژوهشی

1مهر

اطلاعیه 2 : قابل توجه کلیه پذیرفته شدگان کنکور سراسری سال 1401

11آبان

آغاز ثبت نام اینترنتی پذیرفته شدگان کنکور سراسری99

24مهر

قابل توجه کلیه پذیرفته شدگان کنکور سراسری سال 1403

11اسفند

آموزش استفاده از سامانه نوید ویژه اساتید و دانشجویان محترم

29شهریور

اطلاعیه 1 : قابل توجه پذیرفته شدگان کنکور سراسری سال 1401

1دی

راهنمای برگزاری آزمون های آنلاین دانشگاه ( سامانه فرادید )

22فروردین

سامانه درخواست غیرحضوری ارسال مدارک دانش آموختگان

معرفی خدمات دانشگاه
برنامه کلینیک بیمارستان ها
میز خدمت الکترونیک
مناقصه و مزایده ها
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان غفاری، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - ساختمان آموزش و تحقیقات طبقه دوم

کدپستی

9717853577

تلفن

056-32395600

ایمیل

edu@bums.ac.ir

دورنگار

056-31632004

لینک های سریع

سامانه جامع مهمانی و انتقال
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
پرتال آموزش الکترونیکی(نوید)
سامانه مدیریت اطلاعات پژوهشی
مرکز جامع آزمون های الکترونیک
سامانه جامع اعضای هیئت علمی(طبیب)
سامانه مدیریت آموزش(هم اوا)
سامانه جامع آموزش مداوم
مرکز سنجش آموزش پزشکی
خدمات کتابخانه

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 1
تعداد بازدید امروز: 30
تعداد بازدید کل: 229606
آخرین به روزرسانی: 1404/02/29 10:01

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

پرتال برگزیده سازمانی نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

چاپ صفحه

ارسال مطلب به دوستان

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید